پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1403/09/07

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: بیماری ام اس، نوعی بیماری مزمن است که می تواند باعث اختلال و درگیری در مغز، نخاع و اعصاب بینایی شود.

کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: بیماری ام اس، نوعی بیماری مزمن است که می تواند باعث اختلال و درگیری در مغز، نخاع و اعصاب بینایی شود.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج؛ مصطفی رمضانیان با بیان اینکه ام اس در موارد شدید می تواند باعث فلجی و کوری فرد شود، افزود: این بیماری بیشتر در سن 20 تا50 سالگی اتفاق می افتد و در زنان نسبت به مردان شایعتر است.


وی با بیان اینکه کمتر قرار گرفتن در معرض نور خورشید، ارثی بودن و استرس در بروز این بیماری بسیار موثر است، اذعان داشت: در بیماری ام اس یک پوشش محافظتی به اسم میلین که روی عصب ها را می پوشاند، آسیب می بیند.


وی تصریح کرد: میلین موجود روی رشته های عصبی علاوه بر محافظت عصب ها باعث بهبود در هدایت سیگنال های الکتریکی می شود.


کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج با اشاره به اینکه علت بیماری ام اس هنوز کاملا شناخته شده نیست، ادامه داد: تحقیقات نشان داده که این بیماری با دخالت سیستم ایمنی انسان و نوعی بیماری خود ایمنی در ارتباط است بگونه ای که این بیماری خود ایمنی به پوشش میلین روی عصب ها حمله کرده و باعث اختلال در هدایت عصبی شود.


وی اختلال در کار مثانه مانند بی اختیاری و تکرر شبانه ادرار، یبوست، اختلال در حافظه و تمرکز و دقت، تغییرات احساسی و افسردگی، خستگی و سرگیجه را از جملله علائم ابتلا به ام اس عنوان کرد و افزود: بی حسی و ضعف اندام و گرفتگی و انقباض عضلات، لرزش غیر ارادی، مشکلات بینایی به صورت دو بینی و تاری دید و اختلال در تعادل و راه رفتن از از دیگر علائم این بیماری تلقی می شود.


رمضانیان اذعان داشت: این بیماری از طریق گرفتن تاریخچه و شرح حال بیماری و اسکن های تصویر برداری، معاینه عصبی، نوار مغز، آزمایشات خونی و مایع مغزی نخاعی قابل تشخیص است.


وی در پایان اظهار داشت: برای درمان این بیماری از داروهایی مانند کورتیکو استروئیدها و سایر درمان های دیگری مانند تکنیک های فیزیوتراپی؛ ورزش درمانی، الکترو تراپی، اولتراسوند تراپی، مگنت تراپی، ماساژ درمانی و بیو فیدبک استفاده می شود.142-5